Friday, 16 August 2013


IT QUIZ



1.Expand MLAPI ?

Ans:MultiLingual Application Programming Interface
2.Identify this Gadget


Ans:Ubuntu Edge
3.Identify this person


Ans:Kyle Mcdonald(One Red Paper Clip)
4.Expand VGA
Ans:Video Graphic Array
5.Identify (C2F)


Ans: Smart Namo is an Android Phone named after Narendra Modi
6. X is often used as a synonym for IEEE 802.11 technology. What is X ?
Ans: Wi Fi
7.Identify


Ans:Elk Cloner (Virus)
8.Identify the logo


Ans:Joomla(CMS)
9.Who coined the term AJAX ?
Ans:Jesse James Garret
10.Identify the logo


Ans: Wink e-book reader

IT QUIZ



1.Identify this gadget
2.Identify this person #recently died

3.Which are the founders of Whatsapp ?
Ans:Brian Acton and Jan Koum
4.identify this app

5.Identify the company from the tagline  " Access . Content . Solutions ?
Ans:Tata Docomo
6. X is a company founded by Rob Campbell and Taylor Pohlman . X was acquired by Microsoft and the product of X is now knows as Powerpoint. What is X ?
Ans:Forethought Inc
7.identify this person

8.Who is known as the father of Phreaking ?
Ans: Joe Engressia
9.Identify this person

10.Identify this Symbol ?

Ans: Control (ISO Keyboard symbol )
Ans:ChromeCast

Ans:Ilya Segalovich (Yandex co-founder)
Ans:Wechat
Ans: Reed Hastings (Netflix)
Ans: Hakon Wium Lie(CSS)

SPECIAL QUESTIONS 2



1. X was an experimental self-replicating program written by Bob Thomas at BBN in 1971. It was designed not to damage but to demonstrate a mobile application.It is generally accepted to be the first computer virus.
Ans:Creeper
2.X is a web browser developed by Y in Tokyo, Japan. It is unique in that it contains three rendering engines: Gecko,Webkit,and Trident.The user can switch between layout engines seamlessly.Identify X and Y
Ans:X : Lunascape , Y : Lunascape Corporation
3.Identify the game
Ans:Gagaville
4.Identify this person
Ans:Jack Smith (co-founder of Hotmail)
5.The X utility was authored by Mike Muuss in December 1983 as a tool to troubleshoot problems in an IP network.What's X ?
Ans:Ping
6.Identify this person


Ans:Alonzo Church (Influenced the creation of LISP)
7.Identify the robot

Ans:TOPIO (Tosy Ping Pong Playing Robot)
8.Who coined the term PDA ?
Ans:John Sculley
9.The idea of this comapny came to founder when he was forced to pay $40 in overdue fines after returning Apollo 13 well past its due date. What was founded?
Ans:Netflix
10.“Flyte” is the online music store set up by which company?
Ans:Flipkart
1.Identify this logo

Ans:Wikiasari (Wiki's Search Engine)
2.'Durango' is the codename of ?
Ans:Xbox 720
3.Identify this computer ?


Ans:Osborne 1
4.X is considered to be the first computer virus for MS-DOS. It infects the boot sector of storage media formatted with the DOS File Allocation Table (FAT) file system. X was written by two brothers, Basit Farooq Alvi and Amjad Farooq Alvi, from Lahore, Pakistan. What is X ?
Ans:Brain
5. X was an American journalist, well known for using the term "Silicon Valley" for the first time in print. His friend Ralph Vaerst suggested the name "Silicon Valley" in a series of articles entitled "Silicon Valley, USA" in the weekly trade newspaper Electronic News starting on January 11, 1971.Who's X ?
Ans: Don C Hoefler
6.What is special about this robot ?


Ans:Kirobo (World's first talking robot)
7.Chris Holt of Macworld called the it "an addictive, clever, and challenging puzzler".Keith Andrew said X is "a nugget of puzzling purity dished out with relish aplenty".Jonathan Liu wrote that "going for the maximum number of stars certainly adds a lot of replay value to a fairly extensive game". What is X ?
Ans: Angry Birds
8.Identify this person


Ans:Chris DeWolfe (Founder of Myspace.com)
9.'Welcome to Possible' is the tagline of ?
Ans:Mindtree
10.This processer is made up of three parts:Pentium-M microprocesser,a chipset,and a Wi-Fi radio.The name is derived from blending the words “centre” and “neutrino”. Identify the processer?
Ans:Centrino


IT QUIZ



1.Identify the logo



Ans:Vine(twitter)
2.X is a Japanese verb meaning "to hit the target" .  It was a pioneer in arcade games, home video game consoles, and home computers. The company's products, such as Pong and the X 2600, helped define the electronic entertainment industry from the 1970s to the mid-1980s.What is X ?
Ans:Atari
3. X is a multiplayer Social network game created by Zynga.was the 2009 Webby Award People's Voice Winner in the Games category. X is available on several social networking sites and on the iPhone and Android phones.A sequel, X 2, was released in October 2011, and was shut down December 30, 2012. What's X ?
Ans:Mafia Wars
4.Identify the gadget and what's its significance ?

Ans:Mobira Senator ( First Nokia Mobile phone)
5.X written with Microsoft executive Nathan Myhrvold and journalist Peter Rinearson, was published in November 1995. It summarized the implications of the personal computing revolution and described a future profoundly changed by the arrival of a global information superhighway.What's X . and also who's the main author ?
Ans: The Road Ahead by Bill Gates
6.Identify this person


Ans:David Bradley(Three Finger Salute)
7.Whose slogan is "The front page of the Internet" ?
Ans:Reddit
8.Identify the game

Ans:Minecraft
9.X is is a question-and-answer website created, edited and organized by its community of users. The company was founded in June 2009, and the website was made available to the public on June 21, 2010.X was co-founded by 2 former Facebook employees, Adam D'Angelo and Charlie Cheever. D'Angelo resigned from his position at Facebook in January 2010 to create X. What is X ?
Ans: Quora
10.What is the full form of IMPS ?
Ans:Interbank Mobile Payment Service 

Thursday, 15 August 2013

IT QUIZ



1.X was a company specializing in hardware design, software, and services for mobile computing devices. Its most notable product was the T-Mobile Sidekick (also known as X Hiptop), which was the first smartphone to capture the attention of pop culture celebrities and teenagers.The company was originally started Andy Rubin, Joe Britt, and Matt Hershenson . X was acquired by Microsoft on 11 February 2008. What is X ?Ans:Danger Inc.2. Identify this logo
Ans: Ask.com
4.Expand EEPROM
Ans:Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory
5.Identify this person


Ans:Snapchat
7.Identify this person


8."Neighbor's Envy , Owner's Pride" is the tagline of ?
Ans:Onida
9.Identify her(she co-founded ning along with Marc Andreessen)

Ans:  Gina Bianchini


10.Hanzpad range of tablet's are from which company ?
Ans:Creative


Ans:Wikitude 3.X is a question answering-focused web search engine founded in 1996 by Garrett Gruener and David Warthen in Berkeley, California. The original software was implemented by Gary Chevsky from his own design.What's X ?
Ans:Matthew Inman(oatmeal)6.X is a photo messaging application developed by Stanford University students. Using the app, users can take photos, record videos, add text and drawings, and send them to a controlled list of recipients. These sent photographs and videos are known as "Snaps".What is X ?
Ans:David Canfield Smith(coined the term Icon)
Ans:Gina Bianchini

SPECIAL QUESTIONS


1.) This is a process that allows iPad, iPhone and iPod Touch users to gain root access to the command line of the operating system thus removing any limitations imposed upon them by Apple.Once this process has been done, iPhone users are able to download many extensions and themes previously unavailable through the App Store via installers such as Cydia.
What is the process called?

A: Jailbreaking

2.) What do the google doodle indicate? 


A: X-ray's 115th birthday


3.) Identify the port?



A: Firewire ( or IEEE 1394 Interface)
4.) This is a process associated with submarine navigation . How do you know it in IT world

A: PING
5.) Identify the logo?

A: C-DOT